English | Svenska | Türkçe | Deutsch | 日本語

Ny film om MPN och vetenskapen bakom coldcut™ cobra

Cold Cut Systems släpper en film om den nya innovationen Multi Purpose Nozzle (MPN). MPN är ett unikt tillval till Cobrasystemen för de flesta nya installationer och breddar avsevärt metodkapaciteten med ett Cobrasystem.

Med kombinationen Cobra och MPN kan systemet användas på alla typer av insatser; allt från stora industribränder, komplexa rumsbränder till vardagshändelser såsom bilbrand, sanering, eftersläckning mm. Allt detta är nu möjligt med ett enda integrerat system som i form av 2 metoder i samma verktygslåda. Kombinationen av Cobra och MPN är det mest effektiva sättet för säkrare brandbekämpning med kapacitet att effektivt även hantera vardagliga bränder.

MPN är unik eftersom den inte kräver någon extra slang, användaren byter enkelt cobralansen mot MPN. Eftersom samma pump, vinda och slang används tillkommer ingen extra vikt och systemet kräver inte heller något extra utrymme, vilket annars kan vara en kritisk faktor på mindre fordon. MPN finns som option för de flesta nya installationer, i stora som små fordon, och för första gången finns en fullständig kapacitet för brandbekämpning i ett integrerat paket.

Filmen visar också de senare årens forskning om den grundläggande vetenskapen bakom Cobra, och effekterna av ”Ultra High Pressure” släckning med 300 bar.

 

Multi Purpose Nozzle (MPN)

Tillvalet MPN är ett komplement till coldcut™ cobra vid många typer av insatser. Med MPN vidgas skärsläckarsystemets användningsområde till att snabbt och effektivt kunna hantera många olika händelser t.ex. bilbränder, brand ute, eftersläckningar, sanering, mellanskumsfyllningar mm.

MPN är ett strålrör med tvåhands pistolgrepp och variabel strålbild. Strålbilden justeras enkelt och sekundsnabbt mellan sluten och spridd stråle.

Radion som normalt styr Cobran används inte vid arbete med MPN. Munstycket ansluts med några enkla handgrepp på samma slang som används vid skärsläckning och levererar samma mängd vatten fast med lägre pumptryck. Trycket varierar mellan 15-60 bar beroende på vilken strålbild operatören väljer. MPN kan monteras på de flesta typer av skärsläckarapplikationer.

MPN Datablad SE.pdf

Läs mer om

Safer Fire Fighting

Läs mer om

Saving Environment