English | Svenska | Türkçe | Deutsch | 日本語

Nytt eftermonteringspaket av coldcut™ cobra

Under våren 2012 har Räddningstjänsten Kalix valt att eftermontera skärsläckare på en Scania släckbil 2004 placerad på stationen i Kalix. Dagtid har man i Kalix 1+4 heltid 90 s och övrig tid 1+2 heltid + 2 man på deltid med anspänningstid 6 minuter. Man ser här en klar möjlighet att kunna skapa bättre förutsättningar och effektivisera insatsen genom att montera skärsläckaren på den bil som skall vara först på plats. Det finns stora möjligheter att skapa mycket bättre förutsättningar för en eventuell kommande rökdykarinsats, inte minst vid tider på dygnet då man inte är full styrka på 90 s.

Kalix har under våren valt att låta utbilda några personer ur sin personal via coldcut™ academy. Då de först gått grundutbildning och sedan Instruktörsutbildning har man nu full kompetens internt för att kunna utbilda egen personal.

Vill man snabbt komma igång med skärsläckning så är detta det snabbaste alternativet då man inte behöver vänta på att nästa fordon ska köpas in. Genom att välja att eftermontera skärsläckare på befintligt fordon kan man på ett kostnadseffektivt sätt få skärsläckare även om ett inköp av fordon inte ligger i aktuell investeringsplan. Tillsammans med påbyggaren kan vi utforma installationen efter just era önskemål och installationen tar normalt endast ett par veckor.

Leveransutbildning ingår alltid vid köp av coldcut™ cobra.

För frågor kontakta gärna CCS eller Peter Wikström på Räddningstjänsten i Kalix, Peter.Wikstrom@kalix.se  

Om ni önskar prisuppgift eller att vi tittar närmre på om en efterinstallation är möjlig på just ert fordon så hör av er till oss så hjälper vi gärna till.

Jimmy Otter  0709-68 93 44

David Nielsen  0708-41 41 79

 

Läs mer om

Safer Fire Fighting

Läs mer om

Saving Environment