English | Svenska | Türkçe | Deutsch | 日本語

Nyemission

Nyemission gör Cold Cut Systems redo för nästa steg 

Kungsbackaföretaget Cold Cut Systems Svenska AB (CCS), marknadsledande tillverkare av skärsläckningssystem, har genomfört en nyemission om 12 MSEK som tillförsäkrar bolaget tillväxtkapital och möjliggör en internationell expansion.

 

CCS är ett snabbt växande industribolag med en omsättning på ca 30 miljoner kronor som utvecklar, tillverkar och marknadsför system för brandsläckning och räddningsarbete, baserat på en unik och patenterade teknologi. Ett målmedvetet och långsiktigt arbete, både i bolaget och på ägarsidan, med syfte att skapa förutsättningar för tillväxt har givit resultat i form av att bolaget under 2009 nådde en omsättningsökning på över 50 procent. Under 2009 fick bolaget även sin första genombrottsorder mot den svenska marinen.

För att möjliggöra för bolaget att fortsätta växa och ta nästa steg på marknaden har CCS ägare under 2010 arbetat för att genomföra en större nyemission och därmed tillföra bolaget tillväxtkapital. Arbetet har lett fram till att förvaltningsaktiebolaget Metallica har investerat cirka 12 miljoner kronor i bolaget. Förvaltningsaktiebolaget Metallica är fackförbundet IF Metalls riskkapitalbolag som investerar i intressanta svenska industribolag, vilket betyder att CCS får ytterligare en stabil och långsiktig ägare som tillsammans med huvudägarna Saab AB (publ.) och Risk Management Partner AB har för avsikt att utveckla bolaget. Metallicas investering möjliggör för CCS att fortsätta utvecklas, göra riktade satsningar på ett par nyckelmarknader samt att stärka upp arbetet med distributörer och eftermarknad.

 

Faktaruta

Nytt sätt att bekämpa bränder

Skärsläckningssystemet Cold Cut Cobra, som sålts i över 450 enheter världen över, ger brandbekämparen en unik möjlighet att på ett effektivt och helt nytt sätt utifrån släcka och begränsa bränder genom att utnyttja vattenskärning för att ta sig igenom alla förekommande
byggnadsmaterial på mycket kort tid. Vattendimman som bildas på insidan sänker snabbt temperaturen och bidrar till en effektivare bekämpning av brandförlopp. Metoden som utvecklats i samarbete med Räddningsverket (numera MSB) och flera svenska räddningstjänster, skapar också en betydligt säkrare arbetsmiljö för brandpersonal i enlighet med Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter som framhåller riskerna vid invändig rökdykning. Läs mer på www.coldcutsystems.com

 

Kontaktperson: Lars Hellström, VD,
Tel: +46 (0)300-40 41 14
Mobil: +46 (0) 768-114 114
E-post: lars.hellstrom@coldcutsystems.com

Läs mer om

Safer Fire Fighting

Läs mer om

Saving Environment