English | Svenska | Türkçe | Deutsch | 日本語

Brittiska Fire Service College blir ny coldcut™ cobra academy partner

 

Cold Cut Systems är glada att tillkännage sitt samarbete med Fire Service College och Northamptonshire Fire & Rescue Service.

Fire Service College (FSC) som är det senaste tillskottet i den internationella coldcut™ academystrukturen, är en prisbelönt ledare av utbildning inom brand- och räddningstjänst i Storbritannien och har en av världens största operativa träningsanläggningar. FSC kommer att utveckla utbildningsverksamheten av Cobrametoden på den brittiska marknaden i nära samarbete med Cold Cut Systems och Northamptonshire Fire & Rescue Service (NFRS). 

Peter Oom VD på Cold Cut Systems kommenterar, "Vi är mycket glada över samarbetet med FSC och Northamptonshire och att Cobra finns med i det ledande utbildningsutbudet i Storbritannien. FSC har utbildningsresurser i särklass och vi är övertygade om att det brittiska utbildningsutbudet kommer att utvecklas och ytterligare förbättra konceptet i takt med att Cobraanvändningen expanderar i Storbritannien."

Jon Hall, utbildningsansvarig, FSC - "Det är väldigt viktigt för skolan att utvecklas i takt med att nya innovationer för brandbekämpning utveckas. Cobra ligger i framkant när det gäller innovation inom brandbekämpning i Storbritannien och FSC välkomnar möjligheten att arbeta i partnerskap med Cold Cut Systems och NFRS. Vi strävar efter att använda våra resurser och unika utbildningsmiljö för att bygga vidare på erfarenheterna ifrån NFRS och att ytterligare förstärka utbildning, forskning och utveckling av Cobrakonceptet."

För att ytterligare stödja utvecklingen av Cobra och metoden upprättar Cold Cut Systems Storbritanniens första ”Cobra användargrupp”. Avsikten är att underlätta kontaktutbyte med andra liknande grupper i Norden och Europa för ömsesidigt utbyte av information. Cold Cut Systems kommer att stå värd och det första mötet kommer att hållas i början av 2015 på FSC, datum offentliggörs inom kort.

coldcut ™ cobra academy (CCA) är en samling nationella och privata brand- och räddningsskolor som levererar högkvalitativ utbildning i metod och teori i användning av coldcut™ cobra. Akademins struktur underlättar korsbefruktning mellan olika CCA-partners samt utveckling av nya metoder och tillämpningar av Cobra. CCA finns på allmänna och specialiserade utbildningsinstitutioner i Skandinavien, Centraleuropa och Asien.

A World of Safe, Clean and Efficient Fire Fighting

 

För mer information
Peter Oom, CEO Cold Cut Systems
Tel. +46 706 011 916

För mer information om Fire Service College: www.fireservicecollege.ac.uk

Brittiska Fire Service College blir ny coldcut™ cobra academy partner.pdf

Läs mer om

Safer Fire Fighting

Läs mer om

Saving Environment