English | Svenska | Türkçe | Deutsch | 日本語

Cold Cut Systems stödjer Brandmännens Cancerfond

I år skänker Cold Cut Systems ett bidrag till Brandmännens Cancerfond istället för att skicka traditionella julkort till kunder över hela världen.

Första gången vi kom i kontakt med Brandmännens Cancerfond var på SKYDD 2012, då vi fick syn på brandbilen som färgats rosa för att uppmärksamma den nystartade insamlingsstiftelsen. Under mässan hölls även ett mycket intressant, om än skrämmande, föredrag om "brandmän och cancer" där forskning presenterades som visar på att brandmän löper en betydligt högre risk för cancer än andra yrkesgrupper.

”Vi som lyssnade på föreläsningen blev väldigt berörda och vi vill absolut stödja den viktiga forskningen kring dessa frågor. Just brandmännens arbetsmiljö och att minska riskerna vid brandbekämpning är ju ett av Cold Cut Systems kärnbudskap. Då tänker vi ofta på att undvika ”backdraft scenarior” och liknande i det akuta skedet, men det gäller ju att undvika att utsätta sig för röken även i ett längre perspektiv. Att skada sig vid en brand är illa, men att få allvarliga skador från 300 bränder under en hel yrkeskarriär är minst lika illa”.

Johan Biörsmark, Metod- och Utbildningsansvarig, Cold Cut Systems

Läs mer om Brandmännens Cancerfond på deras hemsida www.ibcf.se

Läs mer om

Safer Fire Fighting

Läs mer om

Saving Environment