English | Svenska | Türkçe | Deutsch | 日本語

PRESS RELEASE - 2016-05-24 - lansering av ny produkt

Cold Cut Systems lanserar ny produkt –Cobra Compact

Cold Cut Systems AB, är mycket stolta över att lansera sin nya produkt - Cobra Compact.

I samband med mässan BRAND 2016 i Karlstad 24-26 maj lanserar Kungsbackaföretaget sin senaste produkt inom säker brandbekämpning - Cobra Compact. Cobra Compact, som namnet antyder, ger en mer kompakt version av vår Cobra säger VD Peter Oom. Den är idealiskt för mindre fordonskonfigurationer och skall ses som ett komplement till vårt övriga modellprogram -fortsätter han.

Cobra Compact har utvecklats för att maximera flexibiliteten och erbjuda säker brandbekämpning på tidigare svåra områden, så som avlägsna byar med smala vägar och broar, eller exempelvis deltidsstyrkor. Ett segment man tror starkt på är FIP - Första Insats Person. Här kan Cobra Compact erbjuda en snabb insats med en enhet som direkt kan sättas in och jobba under tiden man väntar in de stora insatsbilarna.

Hela konceptet bygger på många års erfarenhet inom området skärsläckning och det är enkelhet som har varit nyckelord under utvecklingen. Enkel att konfigurera, beställa och installera. ”Det räcker i princip att man har en bil och fyra bultar och skruvar fast, så är man klar att sätta in den i sin verksamhet” – säger Roland Andersson sälj- och marknadsansvarig på Cold Cut Systems. "Optimerad kapacitet i mini-förpackning."

Cold Cut Systems AB, med huvudkontor i Kungsbacka, står som enda leverantör av den unika coldcut™ cobra. Sedan starten 1997 har man specialiserat sig på utveckling och marknadsföring av produkten. Cobrans unika egenskaper bidrar till insatser som är säkra, effektiva och snabba samt minimerar miljöbelastningen av branden och insatsen.

Idag är Cold Cut Systems världsledande inom skärsläckning och coldcut™ cobra finns för närvarande installerade på 1000 enheter, på allt från små skåpbilar till större brandfordon i mer än 40 länder. Många kunder väljer numera att implementera metodiken med coldcut™  cobra på samtliga sina brandstationer.

Ladda ner press releasen här >>

För bilder - till vårt mediarum >>

Läs mer om Cobra Compact här >>

Kontakt: VD Peter Oom +46 706 011916

Läs mer om

Safer Fire Fighting

Läs mer om

Saving Environment