English | Svenska | Türkçe | Deutsch | 日本語

Cobra gör genombrott på flygplatser i Frankrike

Le Bourget-flygplatsen norr om Paris - del av "Aéroports de Paris" - har köpt sitt första Cobra-system - ett coldcut™ cobra 360P-system installerat i ett lätt fordon av typ Renault Trafic. Cobra gör därmed sitt genombrott för användning på flygplatser i Frankrike. Systemet omfattar både Cobra hög- och lågtrycks-tillbehör: HT skumpump , LT Handifighter och "FoamMaker" för lågtrycksskum – abrasivkärlet är uppgraderat till den senaste versionen av toppmatade abrasivkärl (version 2).

Eric Valls, chef för brand- och räddningstjänsten på Le Bourget-flygplatsen, tror mycket på fördelarna med skärsläckare för bränder på flygplatsen och i flygplan. Systemet kommer att användas vid akut brandbekämpning såväl som vid patrullering och rekognosering vid larm på flygplatsen - med fördelen att de 2 brandmännen omedelbart kan utföra en aktiv insats på en eventuell brand som påträffas under deras patrullering. 

Cold Cut Systems Cobra-partner i Frankrike - Fire Technologies - har höga förväntningar på ytterligare försäljning till andra franska flygplatserna, både i Parisregionen på t.ex. storflygplatserna Orly och Charles de Gaulle, liksom i andra delar av Frankrike. Lyon flygplats "Saint Exupery" har t.ex. tidigare visat intresse för systemets fördelar. 

Bengt Söderström och Claude Delalande på Fire Technologies hoppas kunna integrera Cobra som en del av standardutbildningen vid ”National Airport Fire Training Centre” i Chateauroux i centrala Frankrike - och göra det till en "Cobra Airport Academy". Bengt och Claude hoppas att ett internationellt samarbete med både flygplatser och stadsbrandkårer som Frankfurt Hahn-flygplatsen, SÄRF i Borås och Northamptonshire kan bidraga för att ta fram lämpliga brandscenarier specifika för Cobra-systemets fördelar.

Läs mer om

Safer Fire Fighting

Läs mer om

Saving Environment