English | Svenska | Türkçe | Deutsch | 日本語

Tyne and Wear Fire and Rescue Service visar Cobrans effektivitet i live demo

coldcut™ cobra spelar huvudroll i live demo från UK


Efter omfattande kartläggning av coldcut™ cobra och dess egenskaper införs nu Cold Cut Systems teknik inom Tyne and Wear Fire and Rescue Service i England. Med hjälp av den nya tekniken möjliggör man för brandpersonalen att påbörja släckningen av eldsvådan på ett säkert sätt utifrån och kan undvika det riskabla momentet att gå in i en brinnande byggnad, där temperaturen kan nå upp emot 900 grader (vid detta tillfälle 470 grader). Utrustningen har installerats på tio brandstationer över Tyne and Wear distriktet för att säkerställa att man kan sätta in Cobran där det är nödvändigt. Räddningstjänsten har även investerat i värmekameror.

I december förra året genomförde Räddningstjänsten i Tyne and Wear tillsammans med företaget Gentoo, en demonstration av coldcut™ cobra som verktyg vid släckning av brand i en tom fastighet i Houghton-le Spring för att visa hur effektiv tekniken är.

Chris Lowther från Tyne and Wear Fire and Rescue Service i England, säger: "Vi har gjort en noggrann genomgång av den nya tekniken och har involverat våra brandmän i processen, allt för att göra det tydligt hur man operativt skall jobba. Kombinationen av Cobrans förmåga att kyla ner branden utifrån och tillgången på värmekameror gör att vi kan öka vår möjlighet att agera snabbt och effektivt vid insatser."

Läs mer på Tyne and Wear Fire and Rescue Service egna sida >>

Tyne & Wear Fire and Rescue Service

Forskningsresultat från SP (RISE)

Skärsläckarens effektivitet bekräftas

Forskningsresultat från SP (RISE)

coldcut™ cobra i en klass för sig