English | Svenska | Türkçe | Deutsch | 日本語

Skottlands Räddningstjänst väljer Cobra för säkrare brandbekämpning

PRESSMEDDELANDE

Skottlands Räddningstjänst väljer Cobra för säkrare brandbekämpning

Vi på Cold Cut Systems är mycket glada över att kunna tillkännage att det efter en utvärdering av flera system och därefter en anbudsprocess nu är klart att Scottish Fire and Rescue Service, (SFRS), kommer att montera in Cobra system, (300 bar/ 60 liter per minut) i samtliga 40 nya brandfordon. Fordonen, Iveco Daily 7,5 ton, kommer att levereras av påbyggaren Emergency One (E1) i Skottland. Med coldcut™ cobra får SFRS´s brandmän tillgång till ett säkrare alternativ vid brandbekämpning såväl som minskade vattenskador.

Cobra är marknadsledande inom skärsläckning med lång och framgångsrik bakgrund. Under de kommande tre månaderna kommer vår personal att arbeta nära E1 för att leverera Cobra-systemen och säkerställa att installationen blir optimal för att ge maximal nytta för SFRF.

Johan Ivarsson VD för Cold Cut Systems säger: "Jag är mycket glad över att SFRS har valt Cold Cut Systems som leverantör av systemen. Cobras innovativa teknik ökar säkerheten för brandmän idag och i framtiden och hjälper dem i sitt arbete för ett säkrare och tryggare samhälle. Vi ser fram emot ett långt och effektivt samarbete med både SFRS och E1 för att säkerställa att de ska få ut det allra bästa av Cobra."

Skottlands Chief Fire Officer Alistair Hay säger:

"Den här beprövade metoden innebär att våra styrkor kan påbörja en insats inom några sekunder efter att de anländer till branden genom att penetrera & kyla rakt mot eldens centrum.

"Deltidsbrandmän och frivilliga brandmän är fantastiska människor dedikerade till att skydda sina samhällen och medborgare och det är rätt och helt korrekt att vi ger dem de bästa verktygen för jobbet.


"Med nuvarande driftsmodell har det varit svårt att säkerställa bemanningen på landsbygden.

"Den här nya teknologin, kombinerad med toppmoderna brandbilar och en mer flexibel bemanningsmodell, kommer att förbättra tillgängligheten och skapa säkrare samhällen."

Mike Madsen VD för Emergency One säger:

"Vi är glada över att kunna bygga vidare på vårt samarbete med Cold Cut Systems för att leverera toppmoderna brandbilar och utrustning för Scottish Fire & Rescue Service – vi gör vårt samhälle säkrare."

För frågor vänligen kontakta:

Johan Ivarsson, VD: 0761-01 89 26

Pressmeddelande- Skottlands Räddningstjänst väljer Cobra för säkrare brandbekämpning 180504.pdf

Läs mer om

Safer Fire Fighting

Läs mer om

Saving Environment